2011. január 17., hétfő

KERESSÜK A FIATAL EURÓPA SZERKESZTŐSÉG TAGJAIT! - pályázat felsőoktatási hallgatóknak

 

Image003

Image005
Image001
Image002
Image004

Keressük a Fiatal Európa Szerkesztőség tagjait!

Az év első félévében Magyarország tölti be az Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztét. Ez kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy a magyar társadalom többet tudjon meg az Európai Unió működéséről, közelebb érezze az uniós intézményeket és világosabbá váljon, hogy az EU döntései mindannyiunk életét közvetlenül befolyásolják.

 

Az elnökséghez kapcsolódó, a fiatalabb korosztály tájékoztatását elősegítő folyamatba most a felsőoktatásban tanuló egyetemistáknak, főiskolásoknak is lehetőségük van bekapcsolódni. A „Fiatal Európa Szerkesztőség” című pályázatnak köszönhetően a hallgatóknak egyedülálló tapasztalatok megszerzésére nyílik lehetősége.


A pályázathoz kapcsolódó fontosabb háttérinformációk:

 

A svéd soros EU-elnökség 2009 második félévében programot indított "Young Reporters" címmel. A program során középiskolás diákok tudósítottak a Svédországban zajló informális miniszteri és egyéb EU-s találkozókról, ugyanolyan körülmények között dolgozva, mint a hivatásos újságírók.

A sikeres svéd program tapasztalataira építve - az Európai Bizottság, a Külügyminisztérium és az Európai Parlament kezdeményezésére és finanszírozásában - a magyar EU elnökség idejére Fiatal Európa Szerkesztőség néven hirdetünk pályázatot egyetemi és főiskolai hallgatók részére.

 

A pályázat célja, hogy a fiatalok figyelmét ráirányítsuk a magyar soros EU elnökségre, és az időszakhoz kapcsolódó legfontosabb eseményekre.

 

A program további céljairól, és a részletekről az alábbi linken talál információkat.

www.eu2011.hu/veledvanteleasajto

&nbsp
;

Az Igazgatási Partnerség keretében az Európai Bizottság, az Európai Parlament és a Külügyminisztérium 2007 óta, évente meghatározott közös kommunikációs célok mentén valósítanak meg és finanszíroznak egyes kiemelt projekteket. Ezek egyike az „Fiatal Európa Szerkesztőség” című program is, melyhez egy Svédországban már sikeres projekt adta az alapötletet.

 

Jelentkezz és legyél Te, aki elsőként készít interjú nemzetközi szakemberekkel, külföldi és hazai politikusokkal.

 

               A projekt az Európai Bizottság, a Külügyminisztérium és az Európai Parlament kezdeményezésére és finanszírozásában valósul meg. Az itt közölt információk tartalmáért és felhasználásáért az Európai Bizottság, az Európai Parlament és a Külügyminisztérium nem felel.