2010. augusztus 16., hétfő

Meddig marad képviselő Zagyva és Vona? - HVG.hu

Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom hírhedt figurája, a Magyar Sziget egyik házigazdája (aki nem mellesleg 2006 szeptemberében az MTV székháza elé vezette a később gyújtogató rendbontókat) vezeti az önkormányzati választáson a Jobbik Csongrád megyei listáját, így szinte biztos, hogy be fog kerülni a megyei közgyűlésbe.
via hvg.hu

Igen, szerintem is ott lesz a közgyűlésben. Miért is? Mert a megyei választók bíznak benne. Már csak benne bíznak. A szerző számon kéri a sajtót és a parlamentet, hogy miért nem határolódnak el. Idézi a külföldi lapokat, ahol csodálkoznak a magyar „fasizmuson” (ami azért így bornírtság).
Az elhatárolódás hiba lenne. Hiba, mert a minimális választói bizalmat veszélyeztetné. Ami ellen hiteltelen, rossz politikusok ágálnak, annál inkább szimpatikus.
Jó kormányzás, alkotó légkör, prosperáló ország – az kellene a magyar „fasizmus” ellen. A Jobbik által kimondott kínos igazságok civilizált orvoslása. Legalább a megoldás keresésének látszata.
Hogy valamelyest visszatérjen az emberek hite a konszolidált megoldásokban. Hogy ne ezekbe az emberekbe helyezzék a maradék bizalmukat.