2010. augusztus 3., kedd

A miheztartás véget…

TÉVES INFORMÁCIÓ HELYREIGAZÍTÁSA

E tájékoztatót azon tévesen elterjedt információ helyreigazítására adtam ki, mely szerint az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad, valamint Felix-Marie Brasseur fogathajtó világbajnok együttműködési megállapodást kötött.

Felix-Marie Brasseur Belgium kétszeres egyéni (Waregem, BEL, 1996. Aachen, GER 2006.) és csapat világbajnoka (Waregem, BEL 1996.) azzal a kéréssel kereste meg a Ménesgazdaságot, hogy a világversenyeken évtizedek óta eredményesen szereplő lipicai lovakat képzésre, majd versenyeken való kipróbálásra bocsásson rendelkezésére.

Ménesgazdaságunknak – rendeltetésének megfelelően, miként eddig is – változatlanul alapvető feladata a lipicai fajta genetikai értékeinek és értékmérő tulajdonságainak megőrzése, illetve a korszerű igények szerinti javítása.

A magyar fogathajtók sokszoros világbajnok hajtóinkkal az eddigi Európa és világbajnokságokon 65 érmet, köztük 31 aranyat nyertek zömében lipicai lovakkal.

Az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad egyik változatlan feladata a világhírű magyar fogathajtás igényeinek kielégítése lipicai lovakkal.

Hangsúlyozottan le kívánom szögezni, hogy az Állami Ménesgazdaság és Félix-Marie Brasseur többszörös fogathajtó világbajnok semmiféle megállapodást nem kötött!

Szilvásvárad, 2010. augusztus 2.

 

                                                                                            Dallos Andor
                                                                                               igazgató
                                                                           Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad