2010. december 14., kedd

Futballegenda Szegeden

Buzánszky Jenő 49-szeres válogatott labdarúgó, a világhírű Aranycsapat tagja fogja fellobbantani az ország legnagyobb adventi koszorújának utolsó gyertyáját a szegedi Dóm téren. A „Kazal”-nak becézett kitűnő jobbhátvéd látogatása minden bizonnyal erősíti az a tényt, hogy a Dóm Téri Advent négy hetes programsorozata a szervezők által előzetesen becsült 150 ezres látogatószámot el fogja érni.

„Nagyon örülünk annak, hogy Buzánszky Jenő egyből igent mondott a felkérésre. Ő az Aranycsapat egyetlen vidéki tagja, és most rögtön kifejezte, milyen szívesen jön Szegedre. A gyertyagyújtás után, a Bálaszínházban mindenkinek lehetősége lesz a vele való személyes találkozásra és beszélgetésre” – mondja Mocselini Rudolf főszervező.

A Dóm Téri Advent utolsó hete is gondoskodik az igazi fesztiválérzés megteremtéséről. A színes zenei kínálatban mindenki megtalálhatja a kedvére valót. December 15-én, szerdán moldvai csángók muzsikáit szólaltatja meg a Mentés Másként Trió hegedűn és kobozon, másnap a Gang Band banda koncertezik. Pénteken a több mint három évtizedes múlttal rendelkező Fonó Néptáncegyüttes ad ízelítőt a magyarság népművészetéről, majd hamisítatlan rock and roll hangulatot ígér a provokatív Tirke és Honolulu.

A Bálaszínház szombaton népzenei kuriózum helyszíne lesz. A folk stílus emblematikus zenekara, a Vízöntő 15 év után itt lép először közönség elé Magyarországon. Az előadáson a régi, jól ismert számaik is felcsendülnek majd a karácsonyi énekek mellett.

Advent negyedik vasárnapja meghitt hangulatban telik. Délvidéki hagyományőrzők Zentai Betlehemese vezeti be az utolsó, a beteljesülést szimbolizáló gyertya meggyújtását, melynek lángját a futball legenda Buzánszky Jenő lobbantja fel az óriáskoszorún este 5 órakor. Az Aranycsapat jobbhátvédje ezután a Bálaszínházban beszélget az érdeklődőkkel. A nap éjfélkor fejeződik be a máglyánál, közös imádsággal és virrasztással.

A Dóm Téri Advent négy hetes programsorozata december 22-én, szerdán egy különleges színpadi produkcióval zárul, amelyben a vásárhelyi Ördögfű és a helyi Antantémusz ad jelképes hangajándékot karácsony ünnepére.

Az ország második legnagyobb ünnepi rendezvényének szervezője, az Ördögszekér köszöni a látogatók szeretetét, támogatását és mindenkit arra biztatnak, a karácsony előtti napokban is részvételükkel erősítsék a Dóm Téri Advent rajongótáborát.