2012. február 15., szerda

#napsztorija A szilveszteri mulatság végül egymillióba fájhat

A régió egyik nagyvárosának patinás szállodája – egy helyi hirdetési újságban megjelentetett egész oldalas hirdetésben – invitálta az érdeklődőket az általa szervezett szilveszteri mulatságra még tavaly decemberben.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) dél-alföldi régiójának adóellenőrei élve a felkínált lehetőséggel megjelentek a hirdetésben megadott helyen, négyfős társaság részére lefoglalták az asztalt, megbeszélték az óévbúcsúztató menüjét és megvásárolták a belépőjegyeket mintegy 38.000 Ft értékben.
A recepciós a revizorok által átadott összeget átvette, egy borítékba tette, majd a „visszajáróval” együtt átadta a részvételre jogosító négy darab, adóigazgatási azonosításra alkalmatlan, tőpéldánnyal, sorszámmal nem rendelkező jegyet. 
A szállodának mint pénztárgép használatára kötelezett adózónak pénztárgépben kellett volna bevételeit rögzítenie, azonban a hotel alkalmazottja ezen nyugtaadási kötelezettségnek nem tett eleget, a kassza az adóellenőrök vásárlásának idején kikapcsolt állapotban volt. 
A szálloda – mulasztása miatt – akár 1 millió forintig terjedő mulasztási bírság kiszabására is számíthat.
Az alkalmi rendezvények szervezői a jövőben is számíthatnak a NAV fokozott ellenőrzésére.