2011. február 25., péntek

Mutatom a söralátétem

Azt mondta egy demagóg tébolyodott kiváló államférfi, hogy az adóbevallásnak el kell férnie egy söralátéten. Az én söralátétem, melyet itt közreadok, nem egészen adóbevallás, hanem az ez évi cafeteria szükséges és elengedhetetlen dokumentációja. Tizenhárom oldal, de két példányban leadandó. Minden lapot ki kell tölteni, azt is, amihez hozzá sem szagolsz, és azt is, amit kérsz. Minden oldalt ki kell tölteni, alá kell írni. Ha nem akarod azt az elemét a cafeteriának, a lapot átlósan át kell húzni.

E mellé még két példányban kitöltesz egy adatvédelmi nyilatkozatot, hogy valamennyi köztisztviselő, akinek ez a munkájához tartozik, megismerheti adataidat. 

Nyilván lehetne mondani, hogy örüljek, hogy lyuk van a seggemen, és kapok bruttó kétszázezer forint plusz juttatást az idén. Ez valóban remek, de az egyáltalán nem remek, hogy egy komplett esőerdőt ki kell irtani azért, hogy valamelyik faszkalap rettenetesen okos bürokrata nyugodtan aludjon, hogy minden adatot bekért, minden papírt kitöltetett, és most öt évig őrizheti az ebédcsekkjeim dokumentációját.