2010. október 12., kedd

V. Béla segít a bajbajutottaknak

A nemzetközi sajtó élénk érdeklődése mellett tartott sajtótájékoztatót a Kukovecz Nana utca 3. alatti blokkház A lépcsőházánál Végh Béla konyhai kisegítő ma reggel. Bejelentette, két munkanapjának teljes költségét, azaz kettőezer forintot utal át a mai napon a timföld-katasztrófa áldozatainak. Végh Béla elmondta, havonta 83 ezer forint az összbevétele, amelyből 28 ezer forint a jelzálog-hitelének törlesztőrészlete, átlagosan 33 ezer forintot pedig a rezsijére költ. Így egy hétköznap összesen ezer forintot tud költeni (kakaós csiga, menza, negyed kiló kenyér, valamint egy sör és egy kevert). Végh Béla kétnapi költségvetésének feláldozását méltó és hathatós segítségként jellemezte.

Emellett a helyszínen bejelentette, zárószinti (lift van, bár néha elromlik), összkomfortos lakásába szívesen befogadna a katasztrófa áldozatai közül egyedülálló, 30–44 év közötti, lehetőleg csinos hölgyet, vagy hölgyeket. A rezsibe erejükhöz mérten kellene csak beszállni – tette hozzá.

Schmitt Pál köztársasági elnök szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében üdvözölte Végh Béla felajánlását hozzátéve, a konyhai kisegítő nagylelkűsége épp olyan hungarikum, mint a szegedi szalámi, vagy a tokaji bor.

(MTI-álhír)