2011. február 7., hétfő

Mik vannak! #allas

---------- Továbbított levél ----------
Feladó: Monster.hu <monster@e0.monster.com>
Dátum: 2011. február 7. 13:03
Tárgy: Fontos információk



Kérjük, adja hozzá a monster@e0.monster.com e-mail címet levelezője címlistájához, hogy biztosan megkapja a Monster leveleit.

Monster.hu
Fontos információk
Így védje magát az internetes szélhámosoktól
Biztonsági Központ
Kedves felhasználónk!


Az online álláshirdetési piacon globális vezető szerepet játszó Monster számára rendkívül fontos az álláskeresők védelme. A Monster folyamatosan figyeli hálózatát és adatbázisát annak érdekében, hogy kiszűrje a tisztességtelen szándékú hirdetéseket. Kérjük, szánjon pár percet arra, hogy megtudja, hogyan kerülheti el néhány egyszerű lépésben a csalók által állított csapdákat.


Védje magát

Hogyan ismerheti fel a szélhámos hirdetéseket?

  1. Ne foglalkozzon olyan munkaadóval, aki nem jelzi egyértelműen, milyen formában kívánja alkalmazni, vagy aki egyből alkalmazná, még telefonos interjúra sem tart igényt. Ha felébred Önben a gyanú, gyűjtsön információkat a munkaadóról.
  2. Önéletrajzában soha ne tüntesse fel személyi számát, hitelkártyaszámát, bankszámlaszámát, vagy bármely más azonosítóját. Személyes adatait ne adja meg a reménybeli munkáltatónak mindaddig, míg meg nem győződik arról, hogy a munkalehetőség valós. Biztonsága érdekében használja a Monster önéletrajz-láthatósági opcióját ("bizalmas" státusz)
  3. Ne menjen bele olyan tranzakcióba, melynek keretében Önnek pénzt kell átutalnia vagy átváltania leendő munkaadójának. Azonnal fogjon gyanút, ha a távmunkával kecsegtető munkaadó induló befektetést kér Öntől.
  4. Legyen különösen óvatos, ha a hirdető külföldi.

Legyen tisztában azzal, mire kell figyelnie

A szélhámos hirdetések egy része álláshirdetésként vagy apróhirdetésként jelenik meg, míg másokat közvetlenül a leendő áldozatok e-mail címére küldenek. Az alábbiakban a szélhámos hirdetések leggyakrabban előforduló típusait mutatjuk be:

Pénzmosási célú szélhámos hirdetések
A pénzmosással foglalkozó bűnözők gyakran tesznek közzé olyan álláshirdetéseket, melyek lényege az, hogy a munkavállalónak egy külföldi magánszemély csekkjeivel kapcsolatos ügyeket kell intéznie magas jutalék vagy magas napidíj ellenében. A "pénzügyi tranzakciók lebonyolítására" vagy "pénzösszegek átutalására" azzal az ürüggyel keresnek helyi munkavállalót, hogy a külföldi magánszemély távolról nem tudja elintézni ezeket az ügyeket. Az ilyen hirdetésekben gyakran fordulnak elő nyelvtani hibák, de jól megírt, valós hirdetésekből átvett részleteket is tartalmazhatnak.

Továbbpostázás
A továbbpostázási vagy továbbküldési szélhámos hirdetések esetén az álláskeresőt jellemzően arra kérik, hogy adja meg címét, és vegye át a neki elküldött - lopott - árucikket, rendszerint valamilyen elektronikai berendezést, majd küldje azt tovább egy másik országba. Azokon, akik bedőlnek egy ilyen hirdetésnek, nemcsak a postázási költségeket hajthatják be, de az interneten keresztül, lopott hitelkártyával vásárolt árucikkek árát is.

Előzetes befizetést igénylő távmunkával kecsegtető szélhámos hirdetések
A valós távmunkahirdetések mellett vannak olyanok is, amelyeknek egyetlen célja az, hogy az álláskeresőktől kisebb-nagyobb összeget csaljanak ki. Ezek a hirdetések olyan szlogenekkel csábítják a munkavállalókat, mint "Légy a magad ura!" vagy "Keress sok pénzt rövid idő alatt!", nem ígérnek rendszeres jövedelemmel járó munkát, és szinte minden esetben "induló befektetést" igényelnek, mellyel a munkavállaló valamely termék vagy instrukció árát fizeti meg, ugyanakkor nem fejtik ki azt, milyen konstrukcióban kell majd dolgoznia.

Ha gyanús álláshirdetést talál, vagy úgy véli, hogy a Monster weboldalát vagy márkanevét szélhámos célokra használják fel, kérjük jelentse a vélt csalást a Monsternek.

Ha úgy érzi, hogy csalás áldozata lett, azonnal jelentse az esetet a helyi rendőrségen, és vegye fel a kapcsolatot a Monsterrel, amely megteszi a szükséges lépéseket az Ön biztonsága érdekében. A biztonságos álláskereséssel kapcsolatos további részletekért látogasson el a Monster Biztonsági központjába.


Üdvözlettel:

a monster.hu csapata

monster.hu
Kapcsolat

2011 Monster - Minden jog fenntartva.

Ez az e-mail a Monster-fiókjához kapcsolódó közleményt tartalmaz. A Felhasználási Feltételeknek megfelelően minden felhasználónk megkapja, ezért ez az e-mail nem tartalmaz leiratkozási lehetőséget.

Kérdése van? Küldjön nekünk e-mailt a http://reg.monster.hu/contactus oldalról, vagy az informacio@monster.hu címre.
Kérjük, ne válaszoljon erre az e-mailre.

Adatvédelmi elveink: http://reg.monster.hu/privacy

Monster Magyarország Kft.,
1132 Budapest, Váci út 18.

Kérjük, adja hozzá a monster@e0.monster.com e-mail címet levelezője címlistájához, hogy biztosan megkapja a Monster leveleit.

Ha nem bízik egy, a Monstertől kapott levél eredetiségében, írja be egy web-böngésző címsorába, hogy www.monster.hu. Ezen az oldalon jelentkezzen be fiókjába, majd végezze el a kívánt tennivalókat.

Campaign_To:sarnyait@gmail.com 68231