2013. május 31., péntek

Ez így alma

Ha az Apple magyar oldalán Szeged közelében keresek értékesítési helyet, az Árkádban lévő Media Marktot ajánlja.A gyakorlatban ez úgy van, hogy a hatalmas üzlet legeldugottabb sarkában, üres fehér polcok között, két lépésnyi helyen található egyetlen régebbi iMac, meg néhány Mac-tartozék odahányva. Nincs túlzás, szó szerint egymásra dobálva hever egy Apple TV, egy AirPort Extreme, egy Magic Trackpad, két Mobiee Magic töltő és néhány Thunderbolt–Gigabit Ethernet adapter.

Csodálkoznék, ha bárki egyáltalán eljutna ahhoz a sarokig, de ha mégis, útja ízlésesen kipakolt számítógépek, laptopok, tévék és tabletek között vezet. Semmi ingerenciája nincs Apple-terméket vásárolni. Főleg, hogy ezek itt sokkal drágábbak, mint az Apple weboldalán lévő boltban, vagy bármelyik nevenincs viszonteladónál, amelyek természetesen Szegeden is hoznak neked iMacet, Minit vagy bármilyen tartozékot. Pedig nincsenek rajta a cég magyar honlapján.

Értem én, hogy a nevezett cég más országokban rendesen viselkedik, és teljesíti az Apple egyébként valószínűleg igen szigorú feltételeit. Szegeden ez nem mérce?