2012. március 20., kedd

Együnk menüt!

menuvalasztek.hu oldal kutatásaiból kiderült, hogy a menüzés még mindig nagyon népszerű a fiatalok körében. Mindenki számára fontos az ár, és a változatos étkezés. A fiatalság menüzési szokásait visszafogottság jellemzi, az esetek nagy részében csak családtagjaikkal, barátaikkal járnak menüzni. A felmérésből továbbá az is kiderült, hogy a közeli ismerősök tapasztalatai a mérvadóak az éttermek közti választásban.
Bár mindenhol a menü a legolcsóbb ebéd, ennek ellenére a legtöbb helyen mégis igyekeznek figyelni a változatosságra és a minőségre is. A 25-30 év közötti fiatalok körében vitathatatlanul a menü a legközkedveltebb választás. Ennek a korosztálynak az árérzékenysége és igénye a változatos étkezésre a legfeltűnőbb, ezekért sokszor hajlandóak a messzibb éttermet választani, vagy lemondani esetleges extra szolgáltatásokról. Háttérbe szorítják az olyan körülményeket, mint például, hogy az étterem közel található-e, vagy hogy kapnak-e valami mást is a pénzükért az ételen kívül.
A menüzés népszerűségét mutatja, hogy kapacitástól függően naponta akár 200 adag is elfogy, így ha az ember egy finom menüre éhezik tanácsos időben elindulni, mert a délután 2-3 körül érkezők könnyen hoppon maradhatnak. Az adagok ára egyébként 600 és 1200 Ft között mozog.
A felmérés szerint a magyar fiatalok körét egy visszafogott, tradicionális menüzési kultúra jellemzi. A válaszadók inkább barátaikkal, családjukkal mennek ebédelni, ügyelve nehogy túllépjék a megengedett félórás ebédszünetet. A visszafogottságot mutatja az is, hogy a megkérdezettek kis százaléka fogyaszt bevallottan valamilyen alkoholos italt ebédje mellé és arra a kérdésre, miszerint előfordult-e már velük, hogy pénz nélkül érkeznek meg valahova szintén a válaszadók alig 10%-a adott igenlő választ. Egy fajta félénkséget tükröz az is, hogy csupán 28%-uk meri, vagy merné elkérni egy ízletes fogás receptjét.
A válaszok szerint a család és a barátok szerepelnek az első helyen, ha éttermi ebédre kerül a sor – magasan verve ezzel kollégáinkat is. Továbbá a felmérés rámutatott arra, hogy az éttermek közti választásban is a közeli ismerősöktől kapott információkra hallgatunk a leginkább. Kétszer annyira fogékonyak vagyunk egy baráti ajánlásra, mint a hirdetésekre, sőt sokszor még a saját tapasztalatainkat is megelőzi ez a forrás.
A menuvalasztek.hu egy olyan országos éttermi portál , mely teljes mértékben kiszolgálja a menüzni járók igényeit, legyen szó gyors, olcsó, közeli, vagy éppen a kedvenc ételünket kínáló vendéglátó egységről. A Magyarországon található több mint 50000 vendéglátó-ipari egység közül szeretnénk a lehető legtöbb menüztetést kínáló éttermet összegyűjteni, és egy olyan komplex rendszert létrehozni, amellyel a felhasználók egyedi igényeit ki tudjuk szolgálni. A tucatszerű, statikus gyűjtő honlapokkal szemben – melyeken az éttermek csupán abc szerinti felsorolásból állnak – mi a felhasználói igényekhez igazodó, használható, egyedi értéket képviselő megoldást kínálunk.