2012. március 20., kedd

Együnk menüt!

menuvalasztek.hu oldal kutatásaiból kiderült, hogy a menüzés még mindig nagyon népszerű a fiatalok körében. Mindenki számára fontos az ár, és a változatos étkezés. A fiatalság menüzési szokásait visszafogottság jellemzi, az esetek nagy részében csak családtagjaikkal, barátaikkal járnak menüzni. A felmérésből továbbá az is kiderült, hogy a közeli ismerősök tapasztalatai a mérvadóak az éttermek közti választásban.
Bár mindenhol a menü a legolcsóbb ebéd, ennek ellenére a legtöbb helyen mégis igyekeznek figyelni a változatosságra és a minőségre is. A 25-30 év közötti fiatalok körében vitathatatlanul a menü a legközkedveltebb választás. Ennek a korosztálynak az árérzékenysége és igénye a változatos étkezésre a legfeltűnőbb, ezekért sokszor hajlandóak a messzibb éttermet választani, vagy lemondani esetleges extra szolgáltatásokról. Háttérbe szorítják az olyan körülményeket, mint például, hogy az étterem közel található-e, vagy hogy kapnak-e valami mást is a pénzükért az ételen kívül.
A menüzés népszerűségét mutatja, hogy kapacitástól függően naponta akár 200 adag is elfogy, így ha az ember egy finom menüre éhezik tanácsos időben elindulni, mert a délután 2-3 körül érkezők könnyen hoppon maradhatnak. Az adagok ára egyébként 600 és 1200 Ft között mozog.
A felmérés szerint a magyar fiatalok körét egy visszafogott, tradicionális menüzési kultúra jellemzi. A válaszadók inkább barátaikkal, családjukkal mennek ebédelni, ügyelve nehogy túllépjék a megengedett félórás ebédszünetet. A visszafogottságot mutatja az is, hogy a megkérdezettek kis százaléka fogyaszt bevallottan valamilyen alkoholos italt ebédje mellé és arra a kérdésre, miszerint előfordult-e már velük, hogy pénz nélkül érkeznek meg valahova szintén a válaszadók alig 10%-a adott igenlő választ. Egy fajta félénkséget tükröz az is, hogy csupán 28%-uk meri, vagy merné elkérni egy ízletes fogás receptjét.
A válaszok szerint a család és a barátok szerepelnek az első helyen, ha éttermi ebédre kerül a sor – magasan verve ezzel kollégáinkat is. Továbbá a felmérés rámutatott arra, hogy az éttermek közti választásban is a közeli ismerősöktől kapott információkra hallgatunk a leginkább. Kétszer annyira fogékonyak vagyunk egy baráti ajánlásra, mint a hirdetésekre, sőt sokszor még a saját tapasztalatainkat is megelőzi ez a forrás.
A menuvalasztek.hu egy olyan országos éttermi portál , mely teljes mértékben kiszolgálja a menüzni járók igényeit, legyen szó gyors, olcsó, közeli, vagy éppen a kedvenc ételünket kínáló vendéglátó egységről. A Magyarországon található több mint 50000 vendéglátó-ipari egység közül szeretnénk a lehető legtöbb menüztetést kínáló éttermet összegyűjteni, és egy olyan komplex rendszert létrehozni, amellyel a felhasználók egyedi igényeit ki tudjuk szolgálni. A tucatszerű, statikus gyűjtő honlapokkal szemben – melyeken az éttermek csupán abc szerinti felsorolásból állnak – mi a felhasználói igényekhez igazodó, használható, egyedi értéket képviselő megoldást kínálunk.

5 megjegyzés:

 1. Kb 7 éve már kitaláltam ezt a szolgáltatást. Akkor még Pécsre, főiskolára jártam, és már akkor is divat volt a menüzés a fiatalok körében.Kitaláltam, hogy kellene egy olyan weboldal, ahol a pécsi menüztető helyek mindenkori menü kínálata fenn lenne és lehetne online tájékozódni, hogy aznap hol, mit lehet enni és mennyiért. Hánytól-hányig, stb. Akkor még WAP-ra fejlesztettem le (hol volt még a 3g??), félig el is készült, aztán rájöttem, hogy hiába is csinálnám meg szépen - pedig király ötlet, meg minden -, de én nem tudnám el eladni a vendéglátó helyeknek. (A sales tudománynak apró szikrája sem leledzik bennem.) Még ingyen sem. Ha fizetni kéne érte azért, ha meg nem, akkor azért, mert komolytalan. Másrészt nem fáradnának vele, hogy naprakészen tartsák az adatbázist.Nem is lepődöm már meg, hogy egy újabb ötletemet valósították meg. Később. Nekem sajna rosszkor jött az ötlet. Elsiette magát, mondhatjuk :) Node más végül, jó időben, jó helyen, újra lehívta az ötletet a morfogenetikus mezőből :)

  VálaszTörlés
 2. Nekem tetszik az ötlet. Nyilván nem véletlen, hogy az első évben minden ingyenes. A félsz, amiről írsz, teljesen jogos, könnyen lehet, hogy megbukik vele.

  VálaszTörlés
 3. a közeli éttermek tényleg nagyon közeliek... http://d.pr/y94Q

  VálaszTörlés
 4. Mázlista vagy, nekem Pécs és Kozármisleny jött, miután lekérte a helyadatokat :)

  VálaszTörlés
 5. Nyilván az IP alapján a geolokáció keresés Magyarországon úgy működik, ahogy minden más is... úgy-ahogy. Egyébként ennek ma már tényleg inkább elsősorban mobilweben lenne létjogosultsága.

  VálaszTörlés