2011. december 14., szerda

Szar alakok, ha találkoznak egy bankban

Augusztusban bent jártam a bankomban, ahol az ügyintéző (nagyon kedvesen, ez úton is köszönöm!) figyelmeztetett, hogy az akkorinál olcsóbb havidíjas bankszámlára válthatok. Az ajánlat része volt egy ingyenes bankkártya is. A váltás szimpatikus volt, de hezitáltam, mert éppen az előző hónapban fizettem ki az éves kártyadíjam. A hölgy mondta, ez ne legyen probléma: ha visszahozom a kártyát, azt a díjat időarányosan visszautalják.
Így is lett, átvettem az új kártyát, leadtam a régit, amelyet a szemem láttára vágott ketté az ügyintéző. A kártyadíjat azonban nem utalta a bank sem szeptemberben, sem októberben.
Pitiáner szarrágás, de hiányzott nekem ez a kb. 2000 forint. Nem is az összeg, de az elv: a bank bátran inkasszóz nekem bármit, de ha fordul a kocka, akkor megteheti, hogy tojik a fejemre. Szar alak vagyok, hogy 2000 forintért cirkuszolok, de úgy véltem, mégsem csak a 2000 forintról van szó.
Újra befáradtam tehát az intézménybe, ahol ún. általános reklamációt adtam fel. Azért nem bankkártyás reklamációt, mert az augusztusban megsemmisített kártya hátulján lévő számsort nem tudtam fejből felidézni. Utaltam arra, hogy a banki adatbázis valószínűleg jobban ismeri életem tényeit, mint én magam, de az ügyintéző hölgynek nem volt jogosultsága ilyen mélységekbe ásni.
A november 15-én született reklamációra a 30 napos ügyintézési határidőnél egy nappal hamarabb, ma válaszolt a bankom, imígyen:

Bankunk számára fontos, hogy Ön elégedett legyen szolgáltatásainkkal.
Az Ön által kifogásolt kártyadíj esetében megállapítottuk, hogy panasza megalapozott volt. Az okozott kellemetlenségért szíves elnézését kérjük. A vitatott díj összegét folyószámláján jóváírtuk. A jóváírt tételt számlakivonatán feltüntetjük.


Épp tegnap mondtam a barátnőmnek, hogy biztosan megítélik az összeget, hiszen ha nem tennék, akkor nem várták volna meg a 30 napos határidőt – kirúgtak volna hamarabb. Mivel a panaszom jogos volt, fizetni kellett, ergo kivárták a határidőt.
Sarkosan: augusztus óta kölcsönadtam a bankomnak közel 2000 forintot. Kis hiszti múlva most visszaadták.
Esetleges(?) kamatait, kívánom, költsék gyógyszerre!