2011. december 10., szombat

Ez nem tévé, b+

Hétköznap sosem nyitok meg semmilyen linket, amelyben a videó szó szerepel. Munkahelyen ez evidens. Itthon idő már lenne rá, de mivel egy 2006-ban gyártott Apple terméket használok, kompromisszumra kényszerülök. A gép a HD-t minőségtől megfekszik, és a Flash-t sem szereti, ezért nálam a böngészőben csak külön kattintással érhető el bármilyen Flash tartalom. A külön kattintásom nem olcsó megvásárolni.

Jó ideje nethasználatom döntő részét mobiltelefonon intézem, az idén vásárolt eszköz még olyan processzorral szerelt, amely nem támogatja a Flash-t. A youtube-videókat érem el egy külön app segítségével. 

Noflash
Ma megnéztem néhány, a héten gyakran megosztott videós tartalmat. Botrányos hangminőség, akadozás, süvítő laptop a jutalma azoknak, akik videót néznek a számítógépen. Semmi extra amúgy.
Arra jutottam, hogy a magam részéről leszarom a mozgóképes tartalmakat a neten. Ha mondani szeretnél nekem valamit, írd le. Köszi!

2 megjegyzés:

  1. Hogy olyan eszközöket választottál (vagy épp rájuk kényszerültél), amik nem bírják a mai multimédiás tartalmakat élvezhetően megjeleníteni neked, az nem feltétlen a videók, mozgóképes tartalmakat készítők hibája szvsz. :) Ha utálod az eszközeidet, mert elavultak, gyűjts újra, ne a videókra kend ;)A sz.gép nem TV valóban. Viszont a TV-k fejlődési iránya erősen a sz.gép-ek irányába hajaz, ha megnézed. Szar minőségű tartalom meg ugyanúgy megtalálható minden típusban, legyen az szöveg, kép, hang, vagy akár videó.

    VálaszTörlés
  2. Több, mint jogos, amit mondasz. Az eszközök, amiket nyüstölök, minden másra alkalmasak, csak flashre nem. Csak ezért cserélni nekem luxus. El fog jönni a pillanat, amikor új kell, de ezért nekem nem kell új.

    VálaszTörlés