2012. május 9., szerda

Több mint kétszázan csatlakoznak a polgári védelemhez

Eskütételi ünnepség lesz május 12 -én Szegeden, a Széchenyi tér Városháza előtti részén a Csongrád megye polgári védelmi szervezeteibe beosztott állomány számára. Az esemény során dr. Bakondi György tű. altábornagy, a BM. Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója csapatzászlót adományoz Csongrád megye újonnan megalakuló önkéntes mentőszervezetének, a Maros Mentőcsoportnak.


Képünk csupán illusztráció

Az ünnepségre a társ rendvédelmi szervek, illetve a katasztrófavédelem feladatrendszerében együttműködő szervek, szervezetek megyei szintű vezetői is meghívást kapnak. Az esemény kísérő rendezvényeként a Széchenyi téren ún. statikus bemutatók zajlanak majd, melyen többek között a Csongrád Megyei Rendőr-Főkapitányság, a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezete, illetve az Országos Mentőszolgálat Dél-Alföldi Regionális Mentőszervezete is képviselteti magát. A rendezvényen a Katasztrófavédelem Központi Zenekara (korábban tűzoltózenekar - a szerk.) térzenét szolgáltat.

Az eskütételi ünnepséget, illetve a csapatzászló adományozását követően a Huszár Mátyás rakparton nagyszabású dinamikus bemutató kerül levezetésre, mely során először egy összetett közlekedési baleset következményeinek felszámolását tekinthetik meg az érdeklődők, majd a Maros Mentőcsoport tart látványos vízből mentési, tűzoltási, illetve búvár bemutatót.
Az esemény végén a Szegedi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság turboreaktív oltógépe (tehergépjármű alvázra szerelt sugárhajtómű) is bemutatót tart, ami ritkán látható látványosságot ígér. A Széchenyi téren 10 órakor veszi kezdetét az ünnepség, illetve ekkor tekinthető meg a statikus bemutató. A dinamikus bemutató 11.00 órakor kezdődik a Huszár Mátyás rakparton.