2011. október 8., szombat

Árkádia #fail

Elképedtem. A héten megjelent, gondolom, több tízezer példányban a szegedi Árkád ingyenes magazinja. Semmi különleges, egy többé, kevésbé profik által szerkesztett hírújság reklámokkal, és a kötelező körökkel. Viszont az 5. oldalán van egy kolumnás szöveg, amely az új igazgatót mutatja be.
Egészen elképesztő, hogy erre az oldalra sikerült szinte valamennyi létező modorosságot, szakmai és nyelvi hibát beletenni. Még a 14 évesek által szerkesztett Mókus Őrs Hírmondóban is kiszerkesztik a kényszerből adott, Interjú X. Y.-nal típusú címet, semhogy kiszednék 48 pontos betűvel az alany nevét. Ekkora fényképet is utoljára Sztálinról láttam újságban. Sárgával meg-megjelölgettem a modorosságokat, szakmai hibákat, amíg volt kedvem, erőm. Egészen döbbenetes, hogy ezt ma több tízezer példányban kinyomtatják.

Arkad-ia
(A kép kattintásra olvasható méretben nyílik meg)
A bulettin többi része amúgy elfogadhatóan szerkesztett, épkézláb címek, leadek vannak benne. Kivéve ezt az oldalt. Minden bizonnyal utasítást kapott a szerkesztő, ehhez a szöveghez nem nyúlhat. Kemény tükörképe lett így ez az oldal egy embernek.
Nem ismerem Vizsolyi Dánielt, vele perben, haragban nem állok, de azt tudom, sem a magánéletben, sem szakmailag semmilyen kapcsolatot nem tudok vele elképzelni ez után a szöveg után (ha nem látta, mi fog az általa kiadott lapban megjelenni, az is bűn).