2011. július 5., kedd

Sajtóközlemény – Ágota Tábor

A szegedi székhelyű, országos tevékenységű, kiemelkedően közhasznú ÁGOTA® Alapítvány által, idén XV. alkalommal rendezi meg 130 fő állami gondoskodásban élő gyermek részvételével  A XV. ÁGOTA® Tábort.
Az állami Gondoskodásban Élők Országos Találkozójának sajtótájékoztatóval egybekötött Megnyitó ünnepsége 2011. július 22. 14:00 órától lesz Tiszaszigeten (Május 1. u. 24.).


Rendezvényünk paraméterei:  

Tábor időpontja: 2011. július 21- július 31.  

Tábor helyszíne: 6756 Tiszasziget, Május 1. u. 21. 

Résztvevői létszám: 200 fő.

130 fő állami gondoskodásban élő gyermek és fiatal az ország minden megyéjéből, és 70 fő karitatív önkéntes


Az Országos Találkozó felkért védnökei:

Felkért Fővédnök:

Dr. Kiss- Rigó László, Szeged- Csanád Egyházmegye Püspöke

 

Felkért Védnökök:

Bodó Imre, Tiszasziget polgármestere

Dr. Lukács János, Csongrád Megyei Rendőrkapitányság vezetője


Alapítványunk Magyarország összes megyéjében támogat gyermekotthonokat, árva és családból kiemelt gyermekeket, veszélyeztetett fiatalokat. Segítségvállalásunk szociális, pedagógiai, és élményprogramok formájában valósul meg már 14 éve. Az ÁGOTA® alapítója és az országos találkozó vezetője Kothencz János, aki maga is állami gondoskodásban nőtt fel. Az Ő munkásságán felbuzdulva, napjainkban már több száz karitatív önkéntese van az alapítványnak, akik az idei rendezvényen is 10 napon keresztül ingyen, önkéntesként segítenek és vigyáznak a 130 gyermekre, igyekezve egy kis színt varázsolni szürke hétköznapjaik közé. A megnyitó napját követően több száz élmény és segítő program lesz egészen 2011. július 31- én reggelig.

Érdekességként, tájékoztatjuk Önöket arról is, hogy valamennyi állami gondozott fiatalt ingyen látjuk vendégül erre a tíz napra, azaz a gyermekotthonoknak semmilyen költségébe nem került a rendezvény. Önkénteseink közt pedagógusok, egyetemi hallgatók, szociális munkások, pszichológusok, orvosok és valaha maguk is állami gondoskodásban felnőtt emberek vannak.

 

Tisztelettel várjuk Önt (Ön&o
uml;ket) 2011. július 22-én 14.00-ra,

az ÁGOTA® Alapítvány XV. Táborának megnyitó ünnepségére,

Kazinczy Ferenc Általános Iskola, 6756 Tiszasziget, Május 1. u. 21. 

 

 Kelt.: Szeged, 2011-07-05 - én