2011. május 9., hétfő

Nem értem a Facebook működését

Valami súlyos anomália lett úrrá a Facebookon, ahogy átalakult az időm, amelyet vele töltök. Eddig sem volt valami fényes az oldal működése, de a mobileszközön történő használat, úgy tűnik, teljesen betette neki a kaput.
Az asztali gépről nézve fiókom szüntelen több napos késésben van ahhoz képest, hogy valójában mit posztolok, és hogy ismerőseim mihez szólnak hozzá. A legbosszantóbb, hogy időről időre mégis jelzi, valaki lájkolta, vagy épp kommentálta a bejegyzésem – de a kattintás után ez a reakció nem látható egyáltalán. Hozott is, nem is ajándékot.
Ennél sokkal naprakészebb az androidos app, amely jól mutatja, hogy mikor posztolok, és mikor ki szól hozzá – ezek a hozzászólások az esetek nagy részében el is olvashatóak.
A legfrissebb azonban az oldal mobilos (a touch. vagy az m. előtaggal elérhető) változata, ahol minden élőben történik – úgy, ahogy mindenütt történnie kellene. Ez finom jelzés arra, hogy itt az asztali gépek alkonya? Sem a PC, sem a Mac nem menő már, csak az Android és az iPhone?