2011. szeptember 13., kedd

MÁV-START közlemény: Ingyenes, vezeték nélküli internet több InterCity vonaton


Image001
                          
Image002

 Ingyenes, vezeték nélküli internet több InterCity vonaton

Új szolgáltatást indított el a MÁV-START Zrt. a napokban több vonatának fedélzetén: díjmentes internetelérésre van lehetősége az utasoknak tíz InterCity kocsiban, amelyek az északkeleti országrészben közlekednek. A fejlesztésben a Magyar Telekom Nyrt. a személyszállító vasúttársaság partnere.

Budapest, 2011. szeptember 13. - A személyszállító vasúttársaság szeptember 2-tól ingyenes, fedélzeti internetszolgáltatást biztosít tíz 3. generációs InterCity kocsin utasai számára. Az érintett járművek Budapest Keleti pályaudvar, Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen és Budapest Nyugati pályaudvar viszonylatában, a Délibáb InterCity, a Borsod InterCity, a Kócsag InterCity és a Sajó InterCity szerelvényekben közlekednek. Az utazók számára az internetelérés díjmentes, csupán vezeték nélküli hálózat elérésére alkalmas eszközre (pl. laptop, PDA, mobiltelefon) van szükség, így a szolgáltatás menet közben akár munkára, akár szórakozásra is elérhető. Az érintett járművekben az ülőhelyek mellett 230 voltos csatlakozó található, amelynek segítségével menet közben is tölthetők az eszközök. A vezeték nélküli internet-hozzáférés maximális sávszélessége kocsinként 7,2 Mbps, ezen osztoznak az aktuálisan csatlakozott felhasználók, ami elsősorban levelezésre, portálok olvasására elegendő.

 

Monszpart Zsolt a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója elmondta: “Szolgáltató vállalatként kiemelten fontos a személyszállító vasúttársaság számára, hogy az utasainak a vasúti utazást komfortossá, a vonatokon töltött időt pedig hasznossá tegye. A MÁV-START Zrt. tervei között szerepel a jövőben még több InterCity szerelvényére kiterjeszteni az ingyenes internetelérés lehetőségét további járműfelújításokkal és újabb motorvonatok beszerzésével. Ilyen módon a későbbiekben az ország más területein közlekedők számára is elérhető lesz a szolgáltatás.”

Király István, a Magyar Telekom marketing vezérigazgató-helyettese elmondta: ”Mobilhálózatunk intenzív fejlesztése révén a Telekom mindig is arra várt, hogy legyenek olyan eszközök, szolgáltatások, platformok, amelyek ösztönzik a mobilinternet és az okostelefonok használatát. Igyekszünk még több értéket, nagyobb sávszélességet és nagyobb felhasználható adatmennyiséget kínálni azoknak, akik sokat és sokszor használják a mobilinternetet. Örülünk, hogy a diákok, üzletemberek számára hasznosan telik majd az utazással töltött idő, illetve ezáltal is szélesebb körben ismerhetik meg ügyfeleink a szélessáv lehetőségeit, előnyeit.”

 

MÁV-START Zrt.                   Magyar Telekom Nyrt.

Mv-start_wifi_fotplyzatWifi01Wifi02Wifi03