2011. június 16., csütörtök

A még újabb Xperia X8-as telefonomról

Egyszerűen szóval döbbenetes a (pozitív) változás, amit az SE Xperia X8 hivatalos 2.1-es szoftveréről történő [elvileg garanciavesztéssel járó, tehát csakis saját felelősségre vállalt] váltás hozott. A custom ROM az internetről egyszerűen beszerezhető, én a Floyo 2.2.9-es verzióját tettem föl. Minden tulajnak bátran ajánlom, hogy frissítsen, mert olyan, mintha egy új (és jobb) telefont kapna a kezébe.
A művelet teljesen biztonságosnak tűnt a leírások alapján, az maradt a gyakorlatban is. Rootolás után a célszoftverrel a telefon teljes tartalmát mentettem, majd újrahúztam a letöltött ROM-mal. Az egész művelet nem több tizenöt percnél, és így a régi rendszer is megmarad (tehát ha hardveres gond van a telefonnal, eredeti állapotában lehet visszavinni a szervizbe).
A telefon sokkal [a tesztek szerint megkétszereződik a leadott teljesítmény] gyorsabb, nem laggol, nincsenek súlyos másodpercekig tartó bizonytalankodások. Ahogy a fejlesztők is írják, minden működik, tehát van műholdas helymeghatározás, fényképezőgép, rádió, 3G, wifi is. A kb. huszonnégy órás használat alatt semmilyen problémával nem találkoztam, a telefonbeszélgetések stabilak, SMS-küldés oké, minden funkció hiánytalan. Mintha egy kicsit kevesebbet is fogyasztana a telefon.
Hozzátenném, hogy az Egyesült Államokban úgy döntöttek, az iPhone jailbreakelése legális – ezzel párhuzamosan úgy vélem, a telefon szoftverének szervizen kívüli frissítése sem lehet komolyan büntetendő. (Persze nem is látszik, ha nem akarom: szervizelés előtt visszateszem a hivatalos Android-verziót a telefonra.)